کد خبر: 11029
تاریخ انتشار: 12/بهمن/1397 - ساعت : ۰۰:۳۶گروه : اخبار / اخبار استان / فرهنگی اجتماعی
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر : پلیس به تنهایی قادر به حل معضل اعتیاد نیست/سازمانها پای کار بیایند
نشست خبری احداله احدی رئیس پلیس ستاد مبارزه با مواد مخدربا جمعی از اصحاب رسانه در روز پنچ شنبه ۱۱/۱۱/۹۷برگزار شد
ریئس پلیس مبارزه با مواد مخدر:
همه سازمانهای درون سازمانی و برون سازمانی در زمینه مبارزه با مواد مخدر پای کار بیایند
پلیس به تنهایی قادر به حل معضل اعتیاد نیست
یک دست صدا ندارد
به گزارش خط قرمز – احدی موضوع مواد مخدر را تهدیدی بزرگ در جوامع بشری دانست وعنوان کرد : موضوع مواد مخدر به دلیل قرار گرفتن استان گیلان در شاهراه ارتباطی قاچاق مواد مخدر بیشتر نمود یافته است. با توجه به وضعیت جغرافیایی ، داشتن راه ارتباطی فرعی اصلی و آبی و محورهای مواصلاتی در مقایسه با سایر استانها و شهرستانها این استان مورد توجه باندهای مخوف قاچاق مواد مخدر بوده است که با استفاده از خودروها سبک و سنگین و با تعبیه و جاسازی بسیار پیشرفته و ماهرانه و به روز اقدام به تهیه و حمل مواد مخدر از استانهای شرق کشور برای ورود به استان گیلان کرده اند.
پلیس که ماموریت ذاتی آن مبارزه با مواد مخدر است در این زمینه بسیار تلاش کرده است.از طرفی بزرگترن کشور تولید کننده مواد مخدر (افغانستان) در همسایگی کشور ما قرار دارد که موضوع باعث شده تا همواره با آسیبها و معضلات مواد مخدر در گیر باشیم .
وی با اشاره به این موضوع که جمهوری اسلامی ایران پرچم دار مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی در خط مقدم این مبارزه قرار دار دارد اضافه کرد : بیش از چهار هزار شهید و دوازده هزار جانباز در سطح کشور و در استان گیلان حدود شصت شهید در حوزه مبارزه با مواد مخدر جان خود را از دست داده اند .
وی اظهار داشت پلیس از ابتدای سال جاری تا کنون با امکانات محدود خود موفق شده بیش از دو تن و هفتصدو شصت و دو کیلو گرم انواع مواد مخدر در سطح استان کشف و ضبط کند و بیش از شصت و هشت باند از عناصر اصلی قاجاق مواد مخدر در استان را متلاشی کند .با توسل بر اندیشه و برنامه ریزی اشراف اطلاعاتی و تجهیزات به روز می توان روند پیشگیری ومقابله با مواد مخدر را سرعت داد . نود در صد مبارزه با مواد مخدر را پلیس انجام می دهد و مابقی سازمانها در حد رفع تکلیف عمل می کنند در حالیکه مبارزه با مواد مخدر تنها وظیفه پلیس نیست .
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدراز همه دستگاهها درون سازمانی و برون سازمانی خواست تا در این زمینه پای کار باشند .وی
بهزیستی ، دانشگاه ، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، آموزش و پروش ، دستگاه قضایی ، فرمانداری ها را برای ایجاد بستر مناست در جهت پیشبرد اهداف سازمان مبارزه با موا مخدر برشمرد و از آنها طلب همکاری کرد
احدی گفت درکنار این مقوله بایدبا ابتکار عمل و نوآوری به صورت جدیتری با ورود مواد مخد ربه داخل کشور مبارزه کرد. اولویت ماموریتی پلیس پاسخگویی به مطالبات مردم است مطابق برنامه ریزی هابا سایر دستگاههای متولی در نظر داریم موضوع ساماندی و جمع آوری معتادین متجاحر و پرخطربه شکل منسجم دنبال کنیم. پلیس مبارزه با مواد مخدر دارای یک ظرفیت ماده ۱۶ در استان است که برای کمک و حمایت خانواده هایی که توان مالی سپردن فرزندان معتاد خود به مراکز باز پروری را ندارند این امکان را فراهم کره است.
وی ادامه داد : بر طبق ماده ۱۶ مرکز بازپروری با ظرفیت محدود ۵۰ نفره افتتاح شده که اقدام به بازپروری این معتادین متجاهر و کارتن خواب می نماید. این ظرفیت بسیار محدود و ناچیز است و باید مراکز ماده ۱۶ در شرق و غرب استان داشته باشیم . وی با ابراز نگرانی عنوان کرد این سازو کار مناسبی برای باز پروری معتادین نیست .آموزش و پرورش می تواند در زمینه شناساندن آسیبهای مصرف مواد مخدر و جرم بودن برخی از این موا صنعتی مانند گل بسیار موثر عمل کند. در حوزه پیشگیری کارشناسانی هستند که با درخواست آموزش و پرورش میتوانند در شناساندن این آسیبها به فرزندان ما با آموزش و پرورش همکاری کنند.
احدی عنوان کرد تخریب مواد مخدر از مواد منفجره بالاتر و بیشتر است در زمینه باز پروری و ماده ۱۶ ما خواستار حمایت و کمک همه دستگاهها درون سازمانی و برون سازمانی هستیم .از جمله بهزیستی و دانشگاه
از دستگاههای برون سازمانی باید در زمینه مبارزه با مواد مخدر مسئولیت خواهی شود
احدی گفت : تنها با جلسه گذاشتن و امار پرکردن توسط مسئولان متولی در حوزه مبارزه با مواد مخدر چیزی تغییر نمیکند باید خروجی ها ونتیجه این جلسات را دید
ریئس پلیس مبارزه با مواد مخدر دادستان مرکز استان را تنها فردی دانست که دراین زمینه با پلیس مبارزه با مواد مخدر و ماده ۱۶ همکاری خوبی دارد او گفت از سال ۹۵ بنا بر اجرا شدن ماده ۱۶ در شرق گیلان بوده ولی هنوز عملی نشده است.پلیس با تمام توان در حال مبارزه با معضل اعتیاد کشف و شناسایی مواد و مخدر و عاملان قاچاق آن است ولی به تنهایی طی این مسیر امکان پذیر نیست یک دست صدا ندارد.
احدی افزود : در حوزه ساماندهی معتادین متجاهر باید ماده ۱۶ هایی در مرکزاستان داشته باشیم و همچنین شهرستانها در این حوزه با چالش جدی مواجه هستند.مسئولانی که میگویند ۵۰درصد سرقتهای خرد توسط معتادین انجام می شود باید سازو کار مناسب برای جلوگیری از این آمار را فراهم کنند و به یاری ما بیایند.نظارت بر خروجی اجرا شدن ماده ۱۶ و ساماندهی معتادین وجود ندارد مسيولین مربوطه باید در این زمینه مسئولیت خواهی کنند و نظارت موثر بر نتیجه عمل داشته باشند.
احدی گفت : برطبق آمار منتشره از سوی پلیس فتا بیش از چهل میلیون کاربر فضای مجازی وجود دارد امروز شاهدیم که قاچاقچیان مواد مخدر از بسترهای سایبری و فضای مجازی برای توزیع و فروش مواد مخدر بهره میبرند پلیس فتا در این زمینه ورود کرده و در راستا ی مبارزه با مواد مخدر کمک حال ماست و تعامل بسیار خوبی با سازمان درون سازمانی و برون سازمانی دارد.در طی سال ۹۷ در حوزه مواد مخدر با کمک پلیس فتا ۳۴۰۰۰دستیگیری داشتیم .همه این تحرکات در رصد پلیس بوده و هست اما بایداز همه ظرفیتها موجود باید در جهت مبارزه با مواد مخدر بهره جست.
ریئس پلیس مبارزه با مواد ، افت تحصیلی ، کاهش اعتبار افراد وابسته به مواد مخدر بینظمی انزوا و گوشه گیری و طلاق از جمله مهترین پیامدهای مصرف مواد مخدر دانست و اظهار داشت که آشنایی آحاد مردم از آثار سوء این مواد از طریق آموزش و کسب مهارت لازم و اطلاع رسانی به منظور توانمند سازی خود و دیگران در برابر این معضل اجتماعی از جمله اقداماتی است که کلیه دستگاهها ذی ربط موظف به انجام آن می باشند.لازم است از شیوه های عملیات روانی نیز برای ارتقای آگاهی عمومی ومعرفی آسیبهای مواد مخدر به جامعه بهره ببریم پلیس مبارزه با مواد مخدر استان با همکاری معاونت اجتماعی استان توانسته در این حوزه اقدامات اجتماعی و فرهنگی و هنری موثری داشته باشد مداخله والدین در امر اعتیاد به مواد مخدر و روانگردانها بسیار مهم و ضروری است .در آخر احد اله احدی ریئس پلیس مبارزه با مواد مخدر خود را خادم مردم دانست و با قدر دانی از سربازان گمنام مدیران و سربازان و درجه داران دخیل در امر مبارزه با مواد مخدر تلاش آنها در این زمینه را ارج نهاد. مینا قدیمی /خط قرمز خبر
دیدگاهتان را بنویسید