کد خبر: 2675
تاریخ انتشار: 24/مهر/1397 - ساعت : ۱۳:۲۹

91 درصد محصولات غذایی ‌گیلان ‌نشانگر تغذیه ای دارند

91 درصد محصولات غذایی ‌گیلان ‌نشانگر تغذیه ای دارند

نشست خبری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت هفته سلامت


معاون غذاو دارو دانشگاه علوم‌ پزشکی گیلان، در آستانه فرا رسیدن روز جهانی غذا، گفت: 91 درصد محصولات غذایی استان گیلان دارای نشانگر راهنمای تغذیه ای هستند.

 

به گزارش خط قرمز دکتر زهرا حصاری-معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان، صبح امروز، دوشنبه طی نشستی با اصحاب رسانه در سالن اجلاس معاونت غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، با بیان این که 16 اکتبر مصادف با بیست و چهارم مهرماه، روز جهانی غذا نامگذاری شده است، گفت: این روز در بیش از یکصدو پنچاه کشور جهان همزمان گرامی داشته می شود. دکتر زهرا حصاری در ادامه هدف از گرامی داشت روز جهانی غذا را تامین و امنیت غذایی، عنوان کرد و افزود: هدف از گرامی داشت این روز، حساس کردن مسوولان، ارگان ها و افزایش آگاهی مردم برای رسیدن به امنیت غذایی و فراوردهای سلامت محور است.

 

و ی با اشاره به شعار امسال ( 2018 ) روز جهانی غذا ” رفتار ما آینده ما را می سازد ، تلاش برای دنیای بدون گرسنه تا سال 2030″ ، تصریح کرد: هدف نهایی سازمان خوابار جهانی (FAO ) این است که از هشت میلیارد جمعیت جهان، تعداد گرسنگان کاهش یابد. دکتر حصاری با تاکید بر این که طی دوره هایی تعداد گرسنگان جهان رو به کاهش بود، گفت: امروزه طبق آمار، تعداد گرسنگان جهان در حال افزایش است. وی علت این امر را جنگ، سوء تغذیه، تغییرات اقلیمی عنوان کرد. معاون غذا و دارو دانشگاه ضمن تشریح عملکرد معاونت غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، کارخانه های تولیدی مواد آشامیدنی و خوردنی استان گیلان را 502 واحد ذکرد کرد و گفت: از این تعداد 41 درصد یعنی 204 کارخانه در استان فعال می باشند.

 

وی در ادامه تولید چند محصول غذایی در گیلان از جمله برنج ، چای و روغن زیتون را جز محصولات استراتژیک گیلان خواند و در این خصوص گیلان را جز استان های بی رقیب در کشور عنوان کرد. دکتر حصاری اجرای دستورالعمل تراریخته ( در خصوص درج لوگوی تراریخته) بر روی محصولات حاوی سویا، کلزا، کانولا، پنبه دانه و ذرت در استان، اجرای برنامه کاهش قند، نمک و چربی در محصولات تولیدی استان، اجرا و نظارت دقیق در خصوص برچسب گذاری تغذیه ای محصولات، پایش محصولات برنج و آرد در استان از نظر فلزات سنگین و پایش محصولات کشاورزی استان از نظر سموم و فلزات سنگین را از جمله دستورالعمل های مهم در حال اجرا در اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ذکر کرد.

 

معاون غذاو دارو دانشگاه با اشاره به سیاست های وزارت بهداشت در خصوص اطلاع رسانی و افزایش فرهنگ مصرف کنندگان مواد غذایی و آشامیدنی، یادآورشد: در این خصوص سازمان غذا و دارو اقدام به تدوین دستورالعمل درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی نموده است. درج نشانگرهای رنگی با هدف افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف، طراحی و تدوین شده است. وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 91 درصد محصولات غذایی استان گیلان دارای نشانگر راهنمای تغذیه می باشد.

 

معاون غذاو دارو دانشگاه در ادامه با اشاره به شرایط موجود در کشور، در خصوص تحریم دارو، اظهار داشت: با توجه به شرایط پیش رو در کل کشور بازار دارو به ویژه داروهای خارجی و وارداتی دچار تنش هایی شده است. اما، بیشترین گزارشاتی که در خصوص کمبود داروها ارایه می شود در خصوص برندهای خارجی است که مشابه آن نیز در کشور وجود دارد.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *