کد خبر: 67429
تاریخ انتشار: 21/مرداد/1403 - ساعت : ۲۱:۵۸
گروه : اقتصادی

عزیزی: بیمه کشاورزی از بهترین روش‌ها در جبران خسارت‌ها است

عزیزی: بیمه کشاورزی از بهترین روش‌ها در جبران خسارت‌ها است

حامد قیامتی – رییس شورای شهرستان رشت با اشاره به عدم حضور رئیس جهادکشاورزی در این جلسه بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع کشاورزی خصوصا در فصل کشاورزی از رئیس جهاد کشاورزی استان دعوت به عمل آوردیم تا با حضور در جلسه شورای شهرستان به مشکلات و مسائل این حوزه بپردازیم که متاسفانه علیرغم هماهنگی های صورت گرفته این مهم اتفاق نیفتاد و ایشان در جلسه حاضر نشد.

عزیزی در ادامه جلسه با اشاره به این مطلب که در فصل برداشت محصولات کشاورزی هستیم گفت: طبق آمارها نزدیک به ۲۵ تا ۳۰ درصد محصولات مرتبط با بخش کشاورزی از جمله دام، طیور، زراعت و باغبانی تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی هستند.

وی با اشاره به اینکه بیمه کشاورزی از بهترین روش‌ها در جبران خسارت‌ها است، شد: در جریان حوادث و بلایای طبیعی و خشکسالی و سرمازدگی، شاهد از بین رفتن محصولات کشاورزی هستیم و لذا پوشش بیمه‌ای می‌تواند کمک کار کشاورزان باشد.

رئیس شورای شهرستان رشت ادامه داد: متاسفانه با اینکه امر بیمه یکی از عوامل موثر در کارها محسوب میشود اما مردم در استفاده و بهره مندی از آن به درستی توجیه نشدند و مواردی مانند محاسبه و تخمین بیمه است که به درستی به مردم انتقال داده نمی‌شود و همین امر سبب شده که مردم نا امید شوند و رغبت به بیمه نداشته باشند.

هادی وطن دوست عضو شورای بخش سنگر در ادامه جلسه با اشاره به اینکه کشاورزان خاطره خوبی از بیمه ندارند، عنوان کرد: راه‌های فرار بیمه زیاد است و بیمه گذار هیچ وقت به نتیجه نمی‌رسد.

وی ادامه داد: وقتی نام سنگر به زبان می‌آید اکثرا فکر می‌کنند که سنگر آبخور است در حالی که به دلیل تصححی نشدن ارازی بخش سنگر مزارع آسیب‌های فراوانی را می‌بینند. اخیرا به دلیل بارندگی‌هایی که اتفاق افتاد محصولات شالیزار دچار خسارت شدند و مردم برای رفع مشکل خود به بخشداری‌ها مراجعه می‌کنند.

نماینده بخش سنگر در شورای شهرستان رشت با تاکید بر اهمیت آموزش به کشاورزان تصریح نمود: اکثر کشاورزان سواد لازم جهت پیگیری کار خود در بیمه را ندارند. جهت رفع این نقص باید از ظرفیت بیمه‌ها برای آموزش به این قشر استفاده کرد.

 

سید قاسم میرحسینی عضو شورای شهرستان رشت گفت: مبالغی که برای خسارت محصولات کشاورزی در نظر گرفته می‌شود بسیار پایین است؛ بر این اساس شاهد پایین آمدن تعداد متقاضیان بیمه در سال جاری هستیم.

وی ادامه داد: یکی از معضلات حضور دیرهنگام کارشناسان بیمه جهت بررسی خسارت است. به همین دلیل کشاورزان جهت پیگیری امور خود به دهیاری و بخشداری مراجعه می‌کنند.

 

حمید صفری عضو شورای شهرستان رشت با تبریک روز خبرنگار در ادامه در خصوص بیمه کشاورزان بیان نمود: مادامی که سیاست‌های بیمه ابلاغی است مشکلات بیمه همچنان پابرجا خواهد بود.

نماینده شورای شهر خشکبیجار در شهرستان رشت با اشاره به درآمد پایین کشاورزان تصریح نمود: باید فرهنگ بیمه را در کشور گسترش دهیم. باید بیمه کشاورزی به مانند بیمه شخص ثالث اجباری شود.

وی همچنین حضور دیرهنگام کارشناسان بیمه جهت بررسی میزان خسارت محصولات را یکی از معضلات کشاورازن عنوان نمود.

 

سعید ابراهیم زاده عضو شورای شهرستان رشت با اشاره به مشکلات اقتصادی کشاورزان گفت: زمانی که برای بیمه محصولات در نظر گرفته می‌شود مناسب نیست. از آنجایی که فصل بهار زمان آغاز کشاورزی و هزینه برای این امر است؛ کشاورزان از توان مالی لازم جهت انتخاب نوع مناسبی از بیمه محصولات را ندارد. شرکت بیمه می‌تواند هزینه بیمه را از پرداختی بیمه‌ها به خسارت دیدگان کم کند.

مسعود عباس نژاد عضو شورای شهر رشت با گله مندی از عدم حضور رییس جهاد کشاورزی استان گیلان در این‌جلسه گفت: مدیرانی که دعوت می‌شوند حتما باید پاسخگو باشند، آقای استاندار باید بداند که بسیاری از مدیران احساس می‌کنند در پایان دوره مدیریت خود هستند و انگیزه کافی برای انجام کار و پاسخگویی ندارند. امیدواریم رئیس جمهور به زودی وزیر جهاد کشاورزی را هر چه سریعتر انتخاب کند تا مدیران با انگیزه‌ای سر کار آیند و پاسخگو مردم باشند.

وی حمایت از کشاورزی گیلان را نیازمند مطالبه جدی در سطح ملی دانست افزود: واردات بی‌رویه برنج به ویژه در فصل برداشت و ورود برنج داخلی به بازار، به کشاورزان آسیب می‌زند.

این عضو شورای شهرستان رشت، از مدیران جهاد کشاورزی سه استان شمالی خواست برای خودکفایی در تولید برنج و جلوگیری از واردات تلاش کنند و گفت: برنج کیلویی ۷۰ هزار تومان جوابگوی هزینه‌های تولید کشاورز نیست.

عباس نژاد از دولت خواست به بخش حق بیمه محصولات کشاورزی نیز یارانه تخصیص دهد و تصریح کرد: باید پرداخت خسارت متناسب با خسارت باشد تا کشاورزان بیمه محصولات کشاورزی را جدی بگیرند.

وی خواستار تقویت صندوق بیمه کشاورزی شد و خاطرنشان کرد: کشاورزان باید از بیمه محصولات کشاورزی خود احساس امنیت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *