کد خبر: 12102
تاریخ انتشار: 28/بهمن/1397 - ساعت : ۱۸:۰۸

کدهای درآمدی شهرداری رشت بررسی و تصویب شد

کدهای درآمدی شهرداری رشت بررسی و تصویب شد

دوازدهمین جلسه کمیسیون تلفیق شورا در تالار شورا برگزار شد.
در این جلسه کلیات درآمدی شهرداری با رای اعضا نهایی و مقرر شد برای تصویب نهایی به صحن شورا ارسال شود.
رئیس شورا ضمن تقدیر از کمیسیون های تخصصی شورا در بررسی بودجه در جلسات کمیسیون ها اظهار داشت: بررسی کدهای درآمدی به نتیجه مطلوب رسیده و آنچه برنامه سال آتی شهرداری است، با درآمدهای تنظیم شده همخوانی دارد.
سید امیر حسین علوی بیان داشت: شهر بعد از یک سال از حضور شورا نیازمند یک جهش در حوزه های مختلف عمرانی است اما با این رقم بودجه امکان پذیر نخواهد بود. ولی در حضور مدیران شهرداری این رقم بررسی و تایید شده است.
وی افزود: در جلسه صحن آتی کلیات بودجه باید مصوب شود. بنابراین امروز کدهای درآمدی نهایی شده و در جلسات آتی کمیسیون ها در بازه زمانی ۱۰ روزه زیرکدهای جاری و عمرانی بودجه نیز بررسی می گردد.
 
رضا رسولی در مورد کلیات بودجه و بخش درآمدی گفت: در فرآیند تصمیم گیری، نظر شخص بنده تغییر کرده و نگرانی هایی وجود دارد. به نظر می رسد، حبابی درون بودجه هست که باعث غیرواقعی شدن بودجه می شود. بودجه عمرانی به قدری شکننده و نحیف است که نمی توان کاهش داد. پروژه های عمرانی جدید کلا ۲۰ میلیارد تومان تعریف شده است و از ۹۶ میلیارد دیون پروژه های عمرانی تنها ۲۰ درصد توان پرداخت وجود دارد.
ئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری شورا تصریح کرد: اگر بتوانیم در بودجه جاری شهرداری کاهش داشته باشیم، می توان بودجه عمرانی را افزایش داد. اما فقط می توان محل هزینه کرد را تغییر داد و زیاد نمی توان از هزینه پرسنل کاست.
نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا نیز بیان داشت: آیا رویکرد اعضای شورا تایید کدهای درآمدی است؟
فرهام زاهد تصریح کرد: اگر میانگین تحقق بودجه ۵ سال اخیر اخذ شود، باز باید بودجه کاهش یابد.
وی ادامه داد: بیشترین نگرانی دو کد دریافت وام و کمک های دولتی است و بخشی از پروژه های عمرانی وصل به این کدهاست.
زاهد تاکید کرد: در حوزه درآمد باید شورا به یک اطمینان خاطر برسد و در کاهش هزینه های جاری باید به تحقق آن به نتیجه برسد. نگرانی تحقق درآمد است نه اینکه محل هزینه کرد کجا باشد. اگر قرار است محقق نشود، رقم درآمد کاهش یابد.
رئیس شورا پیرامون فروش اموال و املاک شهرداری اظهار داشت: کسی با نفس استفاده بهینه از اموال و املاک شهرداری مخالف نیست مشروط بر آنکه ارزش افزوده برای شهرداری داشته باشد.
احمد رمضانپور نیز گفت: بررسی کدهای درآمدی باید در اولویت باشد تا بتوان بر مبنای درآمد هزینه کرد. هزینه های جاری هم اجتناب ناپذیر است اما در مجموع ابتدا باید تامین منابع کرد.
عضو شورا افزود: برای تهیه بودجه باید شاقول سنجشی باشد. دستور العمل وزارت کشور بهترین ملاک سنجش است و باید میانگین درآمد ۵ سال اخیر با رشد ۲۰ درصد لحاظ گردد و میانگین ۵ سال با رشد ۲۰ درصد حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است یعنی رقم ۶۸۵ میلیاردی بودجه آتی نیز باز کسری به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: کل درآمد شهرداری ۴۲۶ میلیارد است و با دستور العمل بررسی درآمد ۹ ماه سال جاری و ۳ ماه آخر سال گذشته با افزایش ۲۰ درصد باز زیر ۶۰۰ میلیارد است. اما در همه این کسری ها ۳ کد معروف است.
رمضانپور تاکید کرد: با این شیوه باز بدهی های شهرداری افزایش می یابد.
مدیر برنامه و بودجه شهرداری توضیح داد: بودجه شهرداری از سال های گذشته با کسری بودجه مواجه بوده و تعهداتی ایجاد شده که البته این تعهدات یک مرتبه بوجود نیامده است. ما بر اساس سیاست های ابلاغی شورای محترم، سیاست انقباصی را اجرا کرده و هزینه ها را کاهش داده ایم. علی ایحال علت باقی ماندن این ۳ کد در بودجه ۹۸، بر اساس منابع و سرمایه های شهرداری بوده که با رعایت مفاد بخشنامه بودجه ابلاغی و در نظر گرفتن املاک با قابلیت نقد شوندگی بالا و وثایق مشخص تدوین شده است.
علوی در این زمینه گفت: تجربه ثابت کرده مدیران، برنامه هایی که خود پیشنهاد می دهند، در اجرایش قوی عمل نمی کنند.
زاهد نیز در مورد جبران کسری بودجه و کاهش سقف بودجه افزود: در این حوزه تضادی وجود دارد. سقف بودجه باید کاهش یابد. دریافت وام و فروش اموال اگر چه برای سال جاری جبران کننده است اما برای سال آتی باز نگرانی برای بودجه ی واقعی است.
عضو شورا افزود: به یکباره بودجه در سال های اخیر افزایش یافته و بخش اعظم آن به خاطر بدنه اجرایی شهرداری است. باز ممکن است در پرداخت اقساط دچار مشکل شده و هزینه های جدیدی به ما تحمیل گردد.
وی پیشنهاد داد به جای دریافت وام، برخی کدهای درآمدی و هزینه کردهای عمرانی ستاره دار دیده شود.
بهراد ذاکری نیز خواستار کاهش بودجه شد و افزود: سیاست تنبیهی و تشویقی برای مناطق می تواند برای درآمدزایی موثر باشد.
عضو شورا افزود: باید ساختار اصلاح گردد و در بخش سرمایه گذاری و کارکنان و مدیریت باید اصلاح صورت گیرد. وگرنه کاهش بودجه به تنهایی کارساز نیست.
وی ادامه داد: شهروندان نسبت به شهرداری بی اعتماد هستند. می توان راهکار مشخصی تعریف کرد که دریافتی ها از مردم در کد مشخص عمرانی هزینه شود تا اعتماد شهروندان نیز باز گردد.
ذاکری ادامه داد: نیازمند یک حسابرسی درست در شهرداری هستیم و یک حسابرس از بیرون مجموعه شهرداری باید حسابرسی نماید. باید یک ساختار درست ابتدا تعریف کرد. وی خواستار ارائه راهکار مشخص برای درآمدزایی شد.
عاقل منش نیز گفت: سال گذشته دکتر نصرتی تعهد داد که کدهای درآمدی محقق می شود و مدیران مناطق نیز در جلسه حضور داشتند و در این تعهد همراهی کردند ولی بودجه محقق نشد.
وی افزود: در فقدان شهردار چه کسی می تواند بما اطمینان دهد؟ سرپرست شهرداری هم نمی تواند این اطمینان را به شورا دهد که درآمد محقق می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *