کد خبر: 7976
تاریخ انتشار: 3/دی/1397 - ساعت : 00:21

جذب : قراردادن ساختمانی با هویت تاریخی شهرداری برای تشکیل بنیاد ایرانشانسی در رشت

جذب : قراردادن ساختمانی با هویت تاریخی شهرداری برای تشکیل بنیاد ایرانشانسی در رشت

هفتاد و یکمین جلسه کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا در دومین روز از زمستان با حضور اعضا و مشاورین کمیسیون و مدیران شهرداری در ساختمان شورا برگزار شد.
به گزارش خط قرمز ، رییس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا در خصوص لایحه در اختیار قرار دادن مکانی جهت استقرار بنیاد ایرانشناسی به اهمیت گسترش فرهنگ غنی ایران و از جمله گیلان اشاره نمود و افزود: مطالعه در خصوص فرهنگ ایران و گیلان از اموری است که می تواند در جهت بازخوانی و بازسازی هویت مردم بسیار موثر باشد.
حجت جذب به کمک های قبلی شورا برای احیای هویت مردم گیلان اشاره نمود و افزود: اعضای شورا در دوره چهارم ۵۰ میلیون تومان به همین جهت کمک مالی نمودند.
وی مباحث حقوقی این لایحه را برای در اختیار قراردادن یکی از ساختمان های با هویت تاریخی شهرداری برای مرکز ایرانشناسی را دارای اهمیت دانست و بیان داشت: اساسنامه نحوه تشکیل ایرانشناسی در گیلان باید به شورا ارائه و بررسی شود.
حمید امیدی عضو و رییس هییت امنای مرکز ایران شناسی در گیلان با اشاره به قدمت ایرانشناسی در جهان بیان نمود: در حدود ۲۰۰ سال است که ایرانشناسی مورد توجه مراکز علمی و آکادمی های جهان قرار گرفته است که در ابتدا به عنوان شرق شناسی مطرح بود و در ادامه بخش مطالعاتی در مورد فرهنگ و تمدن ایران با نام  ایرانشناسی مطرح شد.
وی مطالعات ایرانشناسی را در در جهان مسبب گسترش فرهنگ ایران دانست و افزود: تمام آثار فرهنگی و تمدنی که وجود دارد از همین مراکز علمی در جهان می باشد. از جمله خیام از هایدلبرگ آلمان به مردم جهان شناسانده شد، شاهنامه در مرکز ایرانشناسی دانشگاه مسکو چاپ و به جهانیان معرفی گردید و مثنوی معنوی در انگلستان به شکلی کاملا تخصصی مورد مطالعه قرار گرفته است.
ایران شناسی در آلمان، آمریکا، هلند و روسیه  بسیار جدی دنبال شده است. در حدود ۵۸۰ مرکز ایرانشناسی در جهان به جهت شناخت و توسعه فرهنگ تمدن ایران در جهان وجود دارد.
با اهمیتی که شناخت تمدن ایران دارد در دنیا  هزینه های بسیاری در این زمینه انجام شده است. به عنوان مثال دانشگاه utl آمریکا در  سال گذشته ۵۰ میلیون دلار بودجه برای ایرانشناسی تخصیص داده است. همچنین در این دانشگاه پنج میلیون دلار معادل ۵ برابر کل بودجه ایرانشناسی کشور فقط به مرکز شناخت ابراهیم  پورداوود در سال ۲۰۱۷ اختصاص دارد. در همین راستا و اهمیت ایرانشناسی، در ایران از سال ۱۳۷۶ تاسیس مراکز ایرانشناسی در خود ایران نیز مطرح شد.  شورای گسترش وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی این نهاد را تاسیس نمودند و  دکتر حسن حبیبی به عنوان اولین رییس این نهاد انتخاب شد.
حمید امیدی با اشاره به اینکه بنیاد ایران شناسی با هدف مطالعه و امور علمی تاسیس گردید افزود: نظر بر این است که این مرکز در یک ساختمان با هویت تاریخی و ملی در گیلان مستقر شود و این مرکز در یک مکان با هویت تاریخی و ملی مستقر باشد.
عاقل منش عضو کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا ایجاد یک مرکز علمی با عنوان ایرانشناسی را دارای اهمیت دانست و افزود:
کمک به تاسیس مرکز ایرانشناسی در شهر رشت در احیای هویت گیلان بسیار موثر خواهد بود و مساعدت برای انجام این حرکت علمی آبرویی برای استان گیلان خواهد بود که به پررنگ تر شدن دانشمندان گیلان نیز کمک خواهد نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *