کد خبر: 1797
تاریخ انتشار: 16/مهر/1397 - ساعت : ۲۲:۰۷

تمام محورهای مواصلاتی گیلان جز پونل به خلخال باز است/ بی وقفه برای عادی سازی وضعیت مناطق سیل زده در تلاش هستیم

تمام محورهای مواصلاتی گیلان جز پونل به خلخال باز است/ بی وقفه برای عادی سازی وضعیت مناطق سیل زده در تلاش هستیم

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با اشاره به تخریب 34 محور مواصلاتی اصلی و راه روستایی در سطح استان به دنبال وقوع سیل، گفت: تمامی محورها بازگشایی شدند و تنها مسیر پونل به خلخال مسدود است.

به گزارش خط قرمز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ علی اوسط اکبری مقدم شب گذشته در گفت و گوی ویژه خبری شبکه تلویزیونی باران با اشاره به حجم بالای خرابی های ناشی از سیل در استان اظهار داشت: بارندگی های که طی روزهای اخیر در گیلان اتفاق افتاد مشکلات فراوانی را به دنبال داشت.

وی افزود: متاسفانه تاسیسات زیربنایی 12 شهرستان گیلان به دنبال جاری شدن سیلاب متحمل خسارت های اساسی شد.

اکبری مقدم در پاسخ به سوالی در رابطه با میزان خسارت های برآورد شده، عنوان کرد: میزان دقیق خسارت ها در شهرستان های مختلف در دست بررسی است و جمع بندی نهایی به زودی اعلام می شود تا با تامین منابع لازم هرچه سریعتر اقدامات لازم برای جبران خسارت ها آغاز گردد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان خاطرنشان کرد: از 12 شهرستانی که بر اثر سیل دچار خسارت های جدی شدند، بیشترین حجم خسارت مربوط به فومن، تالش، رودسر و املش است.

وی از تخریب کامل دو پل ارتباطی در شهرستان فومن خبر داد و گفت: به دلیل تخریب پل ورودی قلعه رودخان، هم اکنون امکان تردد خودرو از این مسیر وجود ندارد اگرچه رفت و آمد عابر پیاده جریان دارد.

اکبری مقدم ادامه داد: در شهرستان املش نیز دو پلی که ارتباط بین شهری را برقرار می کردند، کاملا تخریب شدند.

وی با بیان اینکه علاوه بر سیل چند روز گذشته، حادثه مشابهی طی هفته های قبل در تالش رخ داده بود، افزود: بارندگی های اخیر میزان خسارت های وارد شده به این شهرستان را به نحو چشمگیری افزایش داد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان یادآور شد: به دلیل هشدارهای هواشناسی، تیم های امدادی و خدماتی استان در آمادگی کامل به سر می بردند و از ساعت های اولیه بارش باران حضور فعالی در میدان داشتند.

وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی نیز در کنار دولت مشغول ارائه خدمات در مناطق سیل زده گیلان است، تصریح کرد: در برخی مناطق بویژه حاشیه رودخانه ها، حجم بالای آب اجازه فعالیت به ماشین آلات را نمی دهد و باید منتظر فروکش کردن آب باشیم.

اکبری مقدم اظهار داشت: همزمان با شروع بارندگی ها استاندار گیلان با حضور در شهرستان های مختلف دستورات لازم را صادر نمود و بر فعالیت شبانه روزی دستگاه های خدماتی تاکید کرد.

وی در رابطه با آن دسته از خانواری که منازلشان بر اثر سیل تخریب شد نیز گفت: این خانوار به کمک نیروهای هلال احمر در مناطق امن به طور موقت اسکان داده شدند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان خاطرنشان کرد: هم اکنون جمعیت هلال احمر استان با 230امدادگر در قالب 65 تیم در حال ارائه خدمات در مناطق سیل زده است.

وی به تخریب 34 محور مواصلاتی اصلی و راه روستایی در سطح استان گیلان بر اثر سیل اشاره کرد و بیان داشت: کلیه محورهای مسدود به جز پونل به خلخال با تلاش راهداری و نیروهای مردمی بازگشایی شدند.

اکبری مقدم اضافه کرد: در 5 مورد از مسیرهای بازگشایی شده فعلا عبور خودرو با مشکل مواجه است اما عابرین پیاده قادر به رفت و آمد هستند.

وی اظهار داشت: تلاش ها برای رفع انسداد محور پونل به خلخال نیز ادامه دارد.

اکبری مقدم از تخریب حدود 15 کیلومتر از خطوط انتقال آب روستایی در گیلان خبر داد و گفت: سیل موجب قطع آب شرب در 70 روستای استان شده بود که با تلاش های شرکت آب و فاضلاب روستایی در حال حاضر آب 60 روستا وصل شده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با بیان اینکه عملیات آبرسانی سیار در روستاهایی که با قطع آب شرب مواجه هستند در حال انجام است، گفت: تعدادی از چشمه هایی که منبع تامین آب شرب این روستاها هستند تخریب شده اند و در دست تعمیر قرار دارند.

اکبری مقدم افزود: به جز قلعه رودخان که در زمینه تردد خودرو دچار مشکل است، پیش بینی می کنیم تا پایان روز دوشنبه (16 مهر) آب شرب بیشتر این روستاهای سیل زده وصل شود.

وی در رابطه با اقدامات صورت گرفته برای وصل گاز روستاها نیز عنوان کرد: از یکهزار و 400 خانواری که با قطعی گاز روبرو شده بودند، گاز بیش از 800 خانوار وصل شده و بقیه تا 24 ساعت آینده انجام می شود.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه جبران برخی خسارت ها زمان بیشتری می طلبد ، افزود: بی وقفه برای عادی سازی وضعیت مناطق سیل زده در تلاش هستیم.

اکبری مقدم از طراحی پل های جدید به منظور جایگزینی با پل هایی که در جریان سیل گیلان به طور کامل تخریب شدند خبر داد و گفت: مشاور پروژه ها انتخاب شده و حداکثر تا یک هفته آینده عملیات اجرایی آغاز می شود.

وی بسیاری از خسارت های سیل را نتیجه عملکرد نادرست و عدم انجام اقدامات مناسب و به موقع در سال های دور دانست و تصریح کرد: لایروبی انهار از جمله اقداماتی است که در سال های گذشته مورد بی توجهی قرار گرفت و امروز شاهد نتایج زیانبار آن هستیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان احیاء آب بندان ها و ساماندهی رودخانه ها را از اولویت های کاری در استان معرفی کرد و گفت: جلسات متعددی طی هفته های اخیر در رابطه با احیاء آب بندان ها تشکیل شد.

وی ادامه داد: بخشی از پروژه بزرگ احیاء آب بندان های گیلان به مناقصه گذاشته شده و به زودی اجرایی می شود.

اکبری مقدم در پایان بار دیگر با ابراز تاسف از خسارت های وارد شده به شهروندان و روستاییان گیلانی بر اثر سیل، اظهار کرد: تلاش می کنیم با انجام اقدامات اصولی و شایسته از وقوع چنین خساراتی در آینده جلوگیری نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *