کد خبر: 23854
تاریخ انتشار: 28/مرداد/1398 - ساعت : ۲۲:۳۸

اجرای طرح ترخیص خودروهای توقیفی با شرایط ویژه در گیلان

اجرای طرح ترخیص خودروهای توقیفی با شرایط ویژه در گیلان


رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی استان گیلان گفت: به مناسبت فرا رسیدن عید سعید غدیرخم طرح ترخیص خودروهای توقیفی با شرایط تخفیفات ویژه در استان گیلان اجرایی می‌شود.


سرهنگ محمدرضا محمدی ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: به مناسبت فرا رسیدن عید سعید غدیرخم تمامی مالکان خودروهایی که خودروی آنان هم‌اینک توقیف شده و در پارکینگ‌ها هستند می‌توانند با مراجعه به ستادهای ترخیص خودروهای خود را با تخفیفات ویژه تحویل بگیرند.

رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی استان گیلان قسط بندی 12 ماهه جهت پرداخت جریمه‌ها را از جمله مزایای این طرح عنوان کرد و بیان داشت: تمام خودروهای توقیف شده به غیر از خودروهای اسقاطی، یا آنانی که مشمول دستور قضایی نبوده و تخلفات حادثه‌ساز ندارند مشمول اجرای این طرح جدید پلیس راهور هستند.

وی از برخورد پلیس راهور گیلان با هرگونه ناهنجاری‌های ترافیکی خبر داد و در تشریح بیشتر این موضوع خاطرنشان کرد: طبق قانون و تکالیف تعیین شده در سطح کشور، پلیس راهور با هرگونه ناهنجاری‌های ترافیکی نظیر کشف حجاب، سگ‌گردانی، دور دورکردن خودروها و وسائط نقلیه شدیداً برخورد به عمل می‌آورد.

رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی استان گیلان با اشاره به اینکه ناهنجاری‌های ترافیکی در حقیقت نوعی تخلف محسوب می‌شوند عنوان کرد: حرکاتی مانند در آغوش کشیدن حیوانات در داخل خودروها و یا کشف حجاب از جمله این ناهنجاری‌ها هستند که حتی با کسب مجوز و دستور قضایی اقدام به توقیف وسیله نقلیه می‌کنیم.

محمدی با بیان اینکه کشف حجاب جرم بوده و تنها تخلف محسوب نمی‌شود برخورد با مصادیق آن را جزء حیطه کاری پلیس راهور دانست و گفت: در برخورد با پدیده کشف حجاب در داخل خودروها در صورت مشاهده موارد تخلف پیامک مربوطه برای مالک خودرو ارسال می‌شود و مابقی فرآیند برخورد بر عهده نیروی انتظامی است.

وی مشخص شدن سهم هر کدام از سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط و دخیل در حوزه کاهش تصادفات ترافیکی را نیز متذکر شد و تصریح کرد: هم‌اکنون در خلال غفلت و کم‌کاری دستگاه‌های ذیربط تنها حوزه‌ای که به تعهدات خود در حوزه کاهش تصادفات ترافیکی حتی فراتر از حد در نظر گرفته شده عمل کرده پلیس راهور است.

رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی گیلان اصلاح هندسی معابر، ایمن کردن خودروها، نصب تجهیزات هوشمند و اقداماتی نظیر این با هدف کاهش تصادفات رانندگی را مورد اشاره قرار داد و افزود: در بحث فرهنگ‌سازی و آموزش ترافیکی بسیاری از سازمان‌ها تکلیف دارند و انتظار داریم حوزه فعالیت خود را در این بخش گسترش دهند.

محمدی با بیان اینکه پلیس راهور کلاه‌های ایمنی را به صورت رایگان بین موتورسیکلت سواران توزیع می‌کند خاطرنشان کرد: امسال در حوزه‌های شهری حدود 36 همایش آموزشی توسط پلیس راهور برگزار شد و در خلال اجرای آن بیش از 3 هزار و 200 کلاه ایمنی اعطا و 8 هزار و 500 نفر تحت آموزش‌های ترافیکی قرار گرفتند.

رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی گیلان در مورد جشنواره کشوری فرهنگ ترافیکی که در چندین محور مختلف برگزار خواهد شد هم مواردی را بیان کرد و گفت: فرهنگ رانندگی و ترافیک، سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز از جمله محورهای این جشنواره است و شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را برای دبیرخانه آن ارسال کنند.

وی ارسال آثار فرهنگ ترافیکی به آدرس www.tb98.ir برای شرکت در جشنواره سراسری را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: به برگزیدگان این جشنواره برابر اطلاع‌رسانی‌های انجام شده دبیرخانه، جوایز نفیسی از 5 میلیون تومان به بالاتر اهدا می‌شود و امیدواریم از استان گیلان آثار زیادی حائز رتبه‌های برتر شوند.

رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی گیلان از افزایش 20 درصدی تصادفات منجر به فوت در معابر شهری این استان در چهار ماهه نخست امسال خبر داد و عنوان کرد: در طول این مدت تصادفات منجر به فوت حوزه موتورسیکلت سواران 18 درصد کاهش داشت که بخشی از آن به علت اجرای برنامه‌های آموزشی بوده است.

محمدی اجرای طرح عابر یار در سطح معابر و تقاطع‌های شهری توسط پلیس راهور را با هدف ارتقاء سطح آگاهی‌های مردم از فرهنگ ترافیکی مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: در این طرح هیچ اعمال قانونی از سوی پلیس انجام نمی‌شود بلکه هدف غایی و اصلی آن آموزش و کاهش تصادفات منجر به فوت عابران پیاده است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه عابران پیاده بیشتر جانباختگان آن افراد بالای 60 تا 80 سال هستند خاطرنشان کرد: در حال حاضر 26 درصد از تصادفات منجر به فوت در محدوده‌های شهری گیلان مربوط به عابران پیاده است به طوری‌که در شهرستان‌های فومن و انزلی بیشترین آمار تلفات و در تالش و رشت کمترین آن اتفاق افتاده است.

رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی استان گیلان تجهز پلیس راهور به گوشی‌های هوشمند را نیز مورد تأکید قرار داد و در بحث فواید آن تصریح کرد: حذف قبض‌های کاغذی، ابلاغ تخلفات از طریق ارسال پیامک، سرعت و دقت بالاتر در اعمال قانون و مشخص شدن تمام اطلاعات وسیله نقلیه نظیر دستورات قضایی از جمله مزایای این گوشی‌ها است.

محمدی به تمام مالکانی که پلاک خودرو و وسیله نقلیه مورد استفاده آنان به نامشان نیست توصیه‌هایی کرد و افزود: با توجه به اینکه به وسیله گوشی‌های هوشمند پلیس تمام تخلفات و جرایم به شماره تلفن مندرج در اطلاعات مالک ارسال می‌شود از این مالکان انتظار داریم نسبت به اصلاح و ارائه اطلاعات جدید خودروی خود اقدام کنند.

وی مشخص شدن خلافی خودروها و یا نمره‌های منفی که به رانندگان خودروها تعلق گرفته است را از دیگر کارکردهای تجهیز پلیس راهور به گوشی‌های هوشمند دانست و عنوان کرد: در حال حاضر حدود 80 تا 90 درصد از نیروهای پلیس راهور استان گیلان در راستای انجام تکالیف ذاتی خود به این گوشی‌ها مجهز شده‌اند.

رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی استان گیلان با تأکید بر اینکه به سبب گوشی‌های هوشمند هیچ تخلفی از دید پلیس راهور پنهان نمی‌ماند اظهار داشت: تنها خواسته ما از دستگاه‌ها و سازمان‌های دخیل در امر مسائل ترافیکی این است که به حوزه‌های زیرساختی گیلان توجه بیشتری داشته باشند و کمبودها را برطرف کنند.

محمدی هوشمندسازی معابر، نصب چراغ‌های هوشمند و یا نصب دوربین‌های ثبت تخلف برای استان گردشگرپذیر گیلان را بسیار ضروری خواند و اظهار داشت: هم‌اینک 7 دوربین هوشمند ثبت تخلف در سطح استان وجود دارد که تنها 3 عدد از آن‌ها در شهر رشت فعال هستند و مابقی این سیستم‌ها به دلایلی غیرفعال شده‌اند.

وی طرح شعارهایی نظیر لزوم هوشمندسازی شهرها و کم‌کاری دستگاه‌های مسئول در این زمینه را مورد انتقاد قرار داد و گفت: پر واضح است که تمام سطح شهر و معابر درون شهری گیلان توسط نیروهای پلیس به صورت شبانه‌روزی قابل کنترل نیست بنابراین افزایش تعداد دوربین‌های ثبت تخلف بسیار ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *